Instagram

Nieuws / agenda


Maatglas

Een geschikte naam voor de sieraden die ik maak van zelfgemaakte glaskralen, want dat is zoŽn lange zin: "Sieraden van zelfgemaakte glaskralen", daar moest even over nagedacht worden.

"Maatglas" bestaat eigenlijk uit twee woorden: "maat" van sieraadopmaat, en "glas" spreekt voor zich.

Maatglas is tevens de link met mijn laboratoriumwerk: gecalibreerd glas met een exacte inhoud.

De werkstukken die te vinden zijn op deze website (in de webwinkel of bij eerder werk) zijn gemaakt met liefde voor glas. Als de fotoŽs op chronologische volgorde zouden staan, zie je steeds een bepaalde techniek die mij op dat moment boeit. Dan is het een bepaalde stempel, bijvoorbeeld de blokjes van de blokjesketting, of ineens heb ik een serie holle kralen waar ik niet meer mee kan stoppen.
Favoriete kleuren waar ik graag mee werk zijn blauw, groen, bruin en paars. Zelden zal ik rode kralen maken. Wit is ook niet favoriet, hoewel er mooie combinaties mee te maken zijn. Misschien zijn dit over een half jaar mijn favoriete kleuren!

Het maken van de glaskralen met een professionele glasbrander is erg arbeidsintensief. In een gemiddeld halssieraad met 24 - 28 kralen zit ongeveer 5 uur brandtijd. Alle sieraden zijn uniek, en met liefde gemaakt!

Na het branden worden de kralen annealed. Dat wil zeggen dat in een afkoeloven alle spanning uit het glas gehaald wordt. De kans op spontaan breken is hierdoor zeer klein.
Als een sieraad op de grond valt kan er natuurlijk altijd iets kapot gaan, tegen kostprijs kan uw sieraad altijd gerepareerd worden.


Kijk voor de huidige collectie in de Webwinkel.