Instagram

Nieuws / agenda


Even voorstellen

Sandra van Dun, 20 april 1971 komt uit Boxtel en is in het dagelijkse leven assistent HygiŽnist in het UMC-Utrecht.
Ze heeft diverse glaskralen-cursussen gevolgd, o.a. van Sherry Bellamy, Gail Crosman en Corina Tettinger.


"Mijn voorliefde voor glas, altijd bezig willen zijn met mijn handen, even willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven...
Zo kwam ik in 2003 al snel terecht in de wondere wereld van het sieraden maken.
Steeds meer kralen kwamen erbij en zo ontstonden de sieradenworkshops. Mooi om kennis te delen.


Vanaf november 2005 ben ik in de ban geraakt van het branden van glaskralen. Eerst op de Conkinect-brander maar vanaf november 2007 op een snelle zuurstofbrander, de Minor. De aanschaf van een kiln (afkoeloven) maakt dat deze hobby uitgegroeid is tot een serieus ambacht.


Vele branduren na eind november 2005, - ik was zo blij dat ik een dag na de sneeuwstorm toch mijn eerste brander op kon halen in Tilburg - zorgen ervoor dat het glaskralen maken me steeds beter af gaat.
Ik zet nu vaak met een goed en voldaan gevoel de brander af. De kralen koelen 's nachts langzaam af in de oven, de volgende dag kan ik zien of de kralen gelukt zijn!

Het opborrelen van nieuwe plannen, ís nachts wakker worden met een leuk idee, uitdagingen aangaan, dit alles zorgt ervoor dat kralen maken, en aan de hand daarvan sieraden ontwerpen, nooit verveelt!

Sinds april 2008 geef ik workshops in het glaskralen branden, met veel plezier en aandacht voor elke cursist. Het is geweldig om te zien hoe mensen zich in een paar uurtjes ontwikkelen en gevoel krijgen voor vloeibaar glas."


Sandra doet dit thuis in Boxtel, daarnaast geeft ze ook sieradenworkshops. Kijk voor meer informatie op de Workshop-pagina.